En färgklick av blommor

En färgklick av blommor

Att ha färska blommor i sitt hem bidrar till mer liv. Dessutom bidrar det ofta till en härlig färgklick som gör dig glad. Men vad ska du tänka på när du köper snittblommor i Vadstena? Ska man vända sig till en blomsterbutik med florister eller räcker det att gå till sin lokala stormarknad? Hur tar man hand om sin bukett? Dessa frågor om snittblommor kommer du få besvarat i dagens inlägg.

Köper du dina snittblommor på stormarknad eller i en blomsterbutik?

När det kommer till att köpa snittblommor går det faktiskt att hitta bra alternativ på både stormarknader och i blomsterbutiker. Däremot är det ofta florister som har bättre kunskap när det gäller olika sorters blommor och hur man tar hand om dem. Dessutom kan man ofta få tips av floristen om hur man matchar olika blommor ihop.

Det finns naturligtvis också fördelar med att köpa snittblommor på stormarknad. Priset är ofta lägre och man kan handla när man vill utan att behöva titta efter öppettiderna hos en blomsterbutik. Men kvalitén är ofta inte lika bra som i en blomsterbutik. Tänk närmare på detta när du väl ska handla snittblommor i Vadstena.

Hur tar man hand om sin bukett?

Vad gäller skötsel av din bukett finns det en del saker att tänka på. För det första är det viktigt att alltid skära av blommornas stjälkar i ett skarpt lutande snitt när du tar emot dem. Detta för att undvika att stjälkarna suger i sig för mycket vatten och spricker. Det är också bra att byta ut vattnet i vasen ofta, gärna dagligen. Det är också viktigt att inte ha för mycket vatten i vasen. Blommorna ska bara stå i vatten upp till ungefär en tredjedel av sin totala längd. Har du mer frågor gällande skötsel kan du alltid fråga en florist i en blomsterbutik.


Kommentarer är stängda.