Only the good notes

Var rädd om ditt namnhalsband

Funderingarna som cirkulerar handlar mycket om namntatueringar, hittills så ses namntatueringar som något otroligt dumt. Och ja, varför skulle man tatuera in sin partners namn när det är möjligt att det kan ta slut? Det bästa vore helt enkelt att hålla sig till sin familjs namn, barnen, älskade syskonet, mamma eller pappa och så vidare. Det finns en annan lösning för att bära sin partners namn på kroppen, namnhalsband och smycken fixar biffen!

ett skrin med smyckenI favoritserien Sex and the City får man följa Carrie igenom livet alla skeden, kärlek, liv, död och allt där till. Något som förblir detsamma är såklart hennes vackra namnhalsband. Namnet är Carrie som hennes, men gåvan fick hon av någon speciell och symboliserar så mycket annat. Idag kan man till och med köpa en exakt kopia av hennes halsband om man vill, men varför inte välja ett namn som betyder mycket för dig? Det kan självklart vara partnern och som tidigare nämnt är det betydligt bättre att inte ha en permanent namntatuering och istället välja något i smyckesväg. Välj personligt framför dumt helt enkelt.

Vad säger ett smycke?

När man talar om smycken så är det ofta tal om affektionsvärdet och vad det betyder för oss. Oftast kan ett smycke väga mer i affektionsvärde än i guld och det innebär helt enkelt att det ger oss ett högre värde för oss själva än för någon annan. Det kan jämföras med en nallebjörn som man burit runt på i en herrans massa år och i det finns det en stor tröst, tillgivenhet och kärlek. Det är ett ting som gett oss en betydelse som inte går att få någon annanstans ifrån, exempelvis går det inte att byta ut mot någon annans nallebjörn. Detsamma gäller med mångas smycken, ofta sådana som ärvts inom familjen och har funnits med i många år och ger en speciell mening. Det man ska tänka på när man får ett namnhalsband som kommer att betyda mycket är att det måste förvaras på ett bra ställe.

  • Gör det inte lätt för inbrottstjuvarna, kassaskåp är det absolut bästa för den som värderar sina smycken högre än guldvärdet.
  • Om man inte har plats eller råd med ett riktigt kassaskåp så räcker det fint med att bära smycket så mycket som möjligt. Risken är mindre att någon tar av dig ditt halsband när du bär det än att de knycker det från ert smyckesskrin.
  • Smyckesskrinet där de flesta tjuvar letar först, passar sig inte för de mest värdefulla smyckena, det är bättre att lägga undan dessa på svåråtkomliga ställen som tjuvar inte tänker på. Till exempel i skafferiet!

Det finns gott om saker som vi vill ha kvar i vår ägo och då är det bäst att skydda dessa på ett bra sätt. De flesta tjuvar som går igenom ett hem vet att det är smyckesskrin som innehåller värdefulla smycken. Tänk inte ens tanken att gömma saker i madrassen, den är lätt att vända upp och ner direkt. Ett namnhalsband kan betyda så mycket mer för dig än för en tjuv så var noggrann med att lägga dem på ett bra ställe eller ha det på sig!