Only the good notes

Tips för att handla billigt på nätet

Här är några tips för dig som gillar att handla billigt på nätet. De flesta tycker om att spara en slant, vare sig det gäller nätbutiker eller vanliga butiker och på nätet hittar man ofta de bästa fynden. Men det finns några viktiga saker att tänka på för att slippa strul och förbli nöjd när man handlar.

Ett tips när man vill handla billigt på nätet är att inte handla begagnat och att handla från företag. Begagnade varor kan ibland vara trasiga och man har inte samma rättigheter när man köper av privatpersoner. Som konsument som handlar från ett företag så har man rätt att reklamera om varan skulle vara trasig.

Handla tryggt och enkelt

Ett annat tips är att näthandla tryggt. Det kan man göra genom att kolla om butiken på nätet har en certifiering. Om nätbutiken är “Trygg e-handelscertifierad” så kan du åtnjuta en större trygghet. Alla företag behöver följa konsumentköplagen, villkoren i den går inte att avtala bort. Men om en butik är certifierad kan du vara mer trygg med att de faktiskt gör det. Om de följer lagen även i praktiken så blir det mindre strul för dig som köpare och konsument. Även om grejerna är importerade från olika hörn av världen så kan du lita mer på en certifierad säljare. Sen kan du fokusera på att handla roliga grejer till barnen där hemma, eller kanske till dig själv.

Superbilligt på Fyndiq

En näthandel som man kan handla ifrån och som säljer varor som finns utanför EU är Fyndiq Superbilligt som är en slags svensk konkurrent till Wish, vilket bland annat Veckorevyn skriver och tipsar om i en artikel som handlar just om tips på hur man handlar billigare online. Vad man skriver är att om man väljer Fyndiq Superbilligt så slipper man olika slags avgifter från PostNord som man annars kan få betala om man handlar ifrån Wish till exempel, trots att man handlar varor som finns utanför EU. Fyndiq Superbilligt finns tillgängligt som en smidig app direkt i din mobiltelefon. Det tar lite längre tid, men för den som orkar vänta kan man få mycket låga priser. Vissa skulle till och med beskriva dem som superbilliga.

Fördelar med att handla från svenska e-handlare:

  • En fördel med att köpa från en svensk e-handlare är att leveransvillkoren i regel är tydliga, på svenska och behöver följa svensk lag.
  • De betalar även skatt – mer pengar till samhällets välfärd jämfört med att köpa från en näthandlare i utomlands som exporterar varor från sitt land till Sverige.
  • Enklare med reklamation om något skulle strula.