Only the good notes

Starta egen skönhetssalong?

Många drömmer om att lämna sitt 8 till 5 jobb och istället starta eget, så varför inte starta en skönhetssalong?
När man ska starta en skönhetssalong är det viktigt att man har rätt produkter för den inriktning man väljer för sin salong. Om man till exempel är intresserad av att rikta sin verksamhet mer mot den medicinska delen av skönhetsbehandlingar kan man hitta allt från IPL-maskiner till utrustning för tatueringsborttagning hos http://www.beautylight.se/ där man dessutom kan anmäla sig till utbildningar för att verkligen lära sig hur dessa fungerar samt för att utveckla sin kunskap. För vem vill gå till en salong där hudterapeuterna inte har ordentlig och genomgående utbildning på sitt område?

Vara tydlig

3045482-young-man-doing-botox-injectionsVid uppstarten av nya verksamheter är det viktigt att vara på det klara med vilken typ av verksamhet man ska starta. Dock något som många missar är att även vara tydlig med att meddela den nya hyresvärden om vilken typ av verksamhet som är tänkt att startas upp i den hyrda lokalen. Till exempel så skriver DN om hur hyresgästföreningen på Kungsholmen i Stockholm trodde att det skulle öppnas en skönhetssalong i huset, men den informationen stämde inte riktigt och du kan läsa mer om vad det var för verksamhet som startades här. Likaså måste man vara noga med att anmäla sin skönhetssalong till Miljöförbundet om det finns en risk för blodsmitta på salongen exempelvis genom att erbjuda tatueringar eller piercings skriver Ystadallehanda. I den artikeln beskrivs hur en skönhetssalong som bland annat erbjuder tatueringar som del av sitt utbud nu riskerar att bötfällas just på grund av att de ej anmält sin verksamhet. Så när du står i valet och kvalet om vilken typ av behandlingar din egen salong ska erbjuda, håll detta i åtanke och var noga med att verkligen läsa på vilka villkor det finns innan verksamheten startar.

Välj rätt plats

Enligt en artikel i VLT tar man skämtsamt upp just vikten av rätt plats för en verksamhets lokaler och menar att det enda som fungerar att öppna upp i ett centrum bland annat är skönhetssalonger. Så innan du öppnar din salong kan det vara bra att tänka en, två eller till och med tre gånger innan du bestämmer dig för en lokal, var petig och ta alltså inte första bästa lediga lokal!