Only the good notes

Sommar och sol

Äntligen så är det sommar och varmare tider. Äntligen så får vi släppa fram all vår skönhet och klä oss i lätta och färgglada kläder. Ja! Äntligen! Hur många är det som har längtat som vi? Vi tror ni är många.

Ja, visst är det härligt med alla Sveriges årstider. Men, när vi befinner oss i februari månad så är det inte lika härligt och vi drömmer oss tillbaka till de varma sommartiderna. Till de varma tiderna som bjuder på skratt och utomhusaktiviteter utan att frysa ihjäl. Det är nu som de flesta av oss har semester och det är nu som vi ska sola och kan shoppa med gott samvete. Men, vad är det som gäller i sommar när det kommer till modetrender? Och är det så farligt att sola att vi bör undvika det?

Sommarmodet 2013

”Detta kommer bli den bästa sommaren” kan man höra lyckliga människor på fiken sitta och säga förväntansfulla. Och, visst ska det vara så. Men, för att få till den där riktigt bra sommaren är det ett plus om ni klär er rätt så ni kan njuta ännu mer. Här kommer några tips på hur ni bör bära er åt för att bli gudinnor:

  • Tänk runda solglasögon och du är hemma. Om du vågar så kan du även välja bort de svarta mot ett par i färg.
  • Tänk färg och försök att komma över det svarta. I alla fall under de varmare månaderna. Nu när du kommer få färg på benen är det även kul att sätta mer färg på kroppen.
  • Mönstrat är något som går hem.
  • Tänk transparent och du är hemma.
  • Längden på kjolen ska vara lite längre denna sommar och är perfekt om den slutar vid knäskålarna eller vid vaden.
  • Ska du göra en ny frisyr är det fint om du satsar på lugg så kommer du vara inne.

Ett bra tipp oavsett vad det är du vill shoppa är att du lätt kan göra det på nätet. Då får du det enkelt hem till dörren och du kan välja mellan massor av spännande märken och plagg från ett stort utbud. Surfa in på modesajten www.smartgirl.se där du kan hitta de senaste trenderna och bli sommarfräsch på nolltid.

Släpp in solen i ditt liv

Vi har läst om det hur många gånger som helst: att du ska akta dig för solen då den gör så att du får cancer. Men, det är även så att solen gör dig väldigt gott – om du tar det försiktigt. Allt handlar om att du inte ska bränna dig. Om du använder solskydd och solar med måtta utan att vara dumdristig så motverkar solen depressioner och stärker kroppens försvar mot sjukdomar. Varför? Jo, för att det bildas D-vitamin då solens strålar når vår hud. Dessa strålar gör så att riskerna för att drabbad av diabetes, blodproppar och även vissa cancerformer minskar.

Ja, tänk på det när du ger dig ut i sommarvärmen: att klä dig som en gudinna och att smörja in dig som ett proffs. Då kommer du få många härliga dagar fyllda med massor av minnen.