Only the good notes

Skönhet och kläder på nätet

I dag skriver vi om hur många svenskar köper sina julklappar på nätet i år samt att dessutom många väljer att åka utomlands för att fira julen på en varmare plats.

Åskvarning.seI dalatidningen DT kan vi läsa om hur fler och fler köper sina julklappar till nära och kära på nätet, och att vi i år förväntas lägga närmare 5,4 miljarder kronor på just julklappar. Julhandeln blir mer och mer digital och det är i sig inte så konstigt, det är lätt och smidigt att köpa via nätet, särskilt med rabatt hos Bangerhead och hos andra varumärken som går att använda på olika siter, det gör så att man sparar både tid och pengar.

Många tror vidare att en måste beställa sin vara eller sina varor innan den 16 december, men faktum är att fler och fler företag i år erbjuder ännu senare leveranstider än vad som tidigare varit vanligt, det gör det möjligt att handlar julklappar ännu lite närmare julafton.

Några av de siter som väcker just köplust hos konsumenterna inför jul är bland andra Nelly, Caliroots, Halens, Adlibris och Sportamore. Kläder, skönhet och underhållning alltså. Det som sägs vara orsaken till att mer och mer människor shoppar sina klappar på nätet är att det är enkelt och bekvämt, en slipper dessutom trängas i butiker med vinterjacka och svettigt anlete. Skönhet går dessutom mer än väl att köpa på nätet, liksom kläder och skor.

Resa istället för klappjakt?

Men alla köper inte julklappar per se, eller snarare lägger de julklappspengarna på en resa bort från juletidens, kylslagna Sverige och styr kosan mot varmare breddgrader, palmer och dallrande hetta. I Svenska Dagbladet kan vi läsa om vart svenskarna reser i jul, och det är till ställen som Dubai, Mexiko, Miami, Thailand och spanska solkusten. Även London, som inte är så varmt och soligt, är en favorit i vintermörkret.