Only the good notes

Så skapar du en hudvårdsrutin enligt K-beauty

Har du en rutin för hur du tar hand om din hy på bästa vis kommer du också få bästa resultat. Det är vad K-beauty är beviset för – denna asiatiska trend har nämligen inte så mycket att göra med vilka produkter du använder utan hur du använder dem i en fast rutin.

Du kommer väldigt långt mot perfekt hy med en bra hudvårdsprodukt, men har du funderat över hur du använder dina krämer för att få bästa effekt? Det trendigaste just nu inom hudvård är vad som kallas K-beauty vilket står för Koreansk skönhet översatt till svenska. Alla dessa exotiska produkter som ingår i den skönhetstraditionen har blivit omättligt populära, men är egentligen inget du behöver slösa pengar på. Hemligheten bakom K-beauty är nämligen inte vad du använder utan snarare hur du använder dina produkter i vilken rutin.

Bästa hudvårdsrutinen

Har du inte en strikt hudvårdsrutin du följer dagligen så bör du skaffa en. Hur du använder dina krämer och produkter rutinmässigt är nämligen vad som gör att du får den där perfekta hyn du alltid drömt om. I alla fall enligt K-beauty traditionen. Här är det nämligen tvätt och skötsel som är nyckelorden bakom rynkfria pannor och leenden, och hur dessa vackra koreanska kvinnor fått sin hy att se ut så har att göra med deras strikta och långa rutin i flertalet steg. Något som till exempel Expressen skriver är hur vi här i Norden ofta har en rutin i tre steg med tvätt, serum och kräm, och att man inom K-beauty i stället följer cirka 12 steg eller till och med fler. Här börjar man nämligen alltid med att tvätta med oljerengöring, lödder-rengöring, peeling och exfoliering för att sedan badda på toner. Därefter tar man essence, lägger serum, boosters och ampouler innan man tar på sig en avslappnande sheet mask och lägger på sin ögonkräm och sin ansiktskräm innan man avslutar med solskydd. Så om det är en rutin du ska kopiera är det denna – men var beredd på att denna flerstegsrutin både kommer ta lite tid att komma in i och när du väl kommit igång kommer sin skönhetsstund i badrummet att tripplas i tid!