Only the good notes

Så här gör du kapen!

Visst, när man tänker på det så är det inte mycket i världen som är gratis. Men, gratis är gott och även om det är mycket billigare och vi gör ett kap så känns det nästan som att det är gratis. Så, här kommer lite tips på hur du ska göra kapen för sommaren.

Hur jobbigt är det inte när du shoppat något för att sedan, dagen efter upptäcka att plagget satts på rea så det nu kostar 50% mindre än vad det gjorde när du köpte det? Mycket jobbigt! Men, mycket av reapriserna kan vi inte påverka om vi inte känner de som sitter inne med den informationen. Så, ibland kommer vi att åka på nitar. Och det är en del av livet. Men du kan även göra mängder av fynd. Det gäller bara att veta hur du ska söka på nätet och hur du ska tänka när du shoppar.

  • Leta efter rabatter online
  • Tänk ”skulle jag köpt detta plagg om det inte var rea på det”
  • Är det ett basplagg
  • Kommer jag kunna sälja detta plagg och få mycket tillbaka.

Många bäckar små

Ja, många bäckar små brukar man säga när ens pengar plötsligt är borta och man vet inte riktigt vad man har handlat. Sedan när man kollar kontot så ser man att de små utgifterna blivit stora. Men, här vänder vi på det uttrycket och menar på att många bäckar små blir fler härliga små bäckar än stora. Så, om du lär dig att tänka rätt och fynda så kommer du att kunna shoppa mer och få mer ut av dina pengar. Ett bra tips är att söka dig till nätet och se vad som erbjuds där på exempelvis www.gratislandet.se som är en sajt där du kan hitta mängder av rabatter och erbjudanden från stora märken. Och, då näthandeln ökar otroligt mycket så hänger även shoppandet genom våra smartphones på den trenden. Enligt en artikel från Dagens Industri så har mobilhandeln i Europa ökat med 140% 2012. Något som får företaget att jubla, men även ta sig i krage och göra enklare sajter så vi konsumenter enklare kan shoppa smidigt från våra telefoner.

Stor andrahandsmarknad

Om du är av den gruppen som inte känner för att göra kap och handla online så finns det självklart tips och trix även i fysiska butiker. Det första är att nu när det är på modet att vara mer medveten och handla second hand är det många butiker som öppnat där du kan lämna in kläder och få dem sålda – kläder som är snygga och främst från modedesigners. Tänk på att då ta hand om dina kläder så de håller längre. Och har du shoppat ett plagg, kanske en guldtröja som du vet bara kommer vilja använda under en säsong kan du lämna in den på exempelvis Judits och få pengar tillbaka.

Tänk smart gällande rea

Det gäller att tänka smart när det kommer till rea. Fråga dig alltid om du skulle köpa plagget om det var ordinarie pris p. och, om det är basplagg så är det alltid en bra investering att handla då detta är plagg som du kommer kunna ha säsong efter säsong.

Lycka till!