Only the good notes

Kosmetik och parfym billigare på nätet

Det blir allt mer populärt att köpa parfym och kosmetika på nätet och konstigt är det inte med tanke på att det är så mycket billigare. När man köper 9778916-lip-glossskönhetsprodukter på nätet är det dock viktigt att se upp med piratkopierade produkter. Köper man från Sverige bör man dock kunna vara lugn.

Förr väntade man alltid till man skulle åka utomlands för att köpa parfym och kosmetik. Nu behöver man dock inte vänta, utan kan köpa älsklingsparfymen billigare på nätet än i taxfreebutiken, skriver Göteborgs-Posten. Produkterna blir allt billigare på nätet och detta gör att företagen som säljer dem får en större och större del av marknaden. Under 2013 hade de mest kända webbutikerna för kosmetik och parfym en nettovinst på över 400 miljoner kronor sammanlagt. Hur det blir möjligt för företagen att hålla ett lågt pris är för att de svenska standardpriserna ligger några hundra kronor över priserna i andra länder. Genom att importera produkterna från länder där det är billigare, kan man även sälja produkterna billigare i Sverige. Dessutom sparar nätföretagen in en del pengar på att inte ha lika mycket personal som de fysiska butikerna. I de stora varuhusen är parfym- och kosmetikavdelningarna bemannade vid vare disk och hos nätföretagen behövs bara ett fåtal personer som packar varorna i lagret. Det nätföretag i Sverige som har lägst priser av alla på parfym är Parfym.se och på http://www.parfym.se/parfym/ralph-lauren/ralph-edt kan man köpa parfym från Ralph Lauren.

Se upp för piratkopierade produkter 

Ibland kan priserna på de olika nätbutikerna tyckas så låga att man kan bli osäker på om de är äkta. Faktum är att det finns en stor marknad för piratkopierade 180007-cologne-trioprodukter på nätet. Enligt beräkningar handlar så mycket som 10-20 procent av omsättningen på dyrare kosmetik om varor som är oäkta, skriver Metro. Enligt experter kommer runt 70 till 90 procent av de oäkta skönhetsprodukterna från Kina men man måste även vara uppmärksam om man till exempel köper från en engelsk sajt. Produkterna kan nämligen ha importerats dit. Kopiorna på de kända skönhetsprodukterna kan innehålla i princip vad som helst. För ett tag sedan hittade man urin i vissa parfymer. Produkterna kan även innehålla ämnen som är okontrollerade och farliga. Förutom att produkterna kan vara skadliga, är industrin för piratkopierade varor en väldigt smutsig industri med barnarbete och droghandel som vanliga inslag. Läs mer. De inom den svenska e-handelsbranschen har dock aldrig hört talas om att ett svenskt företag säljer oäkta produkter. Detta tros bero på att företagen värnar för mycket om sina varumärken och skulle inte våga ta en sådan risk. För att avslöja om kosmetika är oäkta eller inte kan man titta på några saker:

  • Om produkterna är så billiga att det är för bra för att vara sant, är det oftast så.
  • Om en hemsida skriver varumärken i text istället för att använda logotyper kan man ta detta som en varningsklocka. Det lättaste sättet för leverantörer att komma åt falska återförsäljare är nämligen genom varumärkesintråg när hemsidorna publicerar märkenas logotyper.
  • Stora varumärken säljer endast till återförsäljare som har stora delar av deras sortiment. Om hemsidan enbart har toppsäljarprodukterna från ett märke, så kan det handla om en icke-auktoriserad återförsäljare.
  • Kolla med varumärket vilka som är auktoriserade återförsäljare av deras produkter. På så sätt vet du om du köper äkta varor.