Only the good notes

Känn dig sommarfräsch – jämt!

kvinna långt hår vackerPå sommaren känner man sig ofta mycket fräschare, en känsla som ofta inte infinner sig under vinterhalvåret. Då gömmer man sig ofta blek i stora stickade tröjor och struntar i att raka benen. Här följer tips på hur du kan känna dig extra fräsch i sommar, och hur man kan få det att hålla i sig året om.

 

Vägra missfärgat, trött och torrt sommarhår, eller trist vintersvall utan glans. Få till en perfekt bränna utan att anstränga dig för mycket – året om. Ät fräsch mat och känn dig frisk och lättare i kroppen. Ja allt detta låter väl som en dröm? Det är inte svårt att göra på detta vis, det handlar mest om att bestämma sig. Känn dig extra fräsch nu under sommaren och få det att hålla hela året med enkla knep!

Hår på huvud och kropp

Hårstylisternas bästa knep för att få ett perfekt sommarhår, både före och efter semestern är genom att vårda håret! Använd schampo och balsam med UV skydd och fuktboosta både morgon och kväll med serum, balsamspray eller något annat återfuktande, så tar håret mindre stryk av solen, salta bad och klor. Använd torrschampo när det känns lätt ofräscht för att inte tvätta håret för ofta, det sliter onödigt mycket. Samma tricks gäller faktiskt under vintern när håret lätt blir livlöst och elektriskt. När det gäller håret på kroppen så är det väldigt jobbigt att raka benen, speciellt på sommaren, man går då oftare med bara ben och håret växer ut väldigt snabbt efter en rakning. Samma gäller armhålor och bikinilinje. För att slippa denna tidstjuv och få den fräscha nyrakade känslan att sitta kvar så rekommenderas permanent hårborttagning. Även om det kostar några slantar mer än en rakhyvel så är det en långsiktig investering som spar in på det värdefullaste vi har i världen, nämligen tid. Släng rakhyveln och var slät och fin året om!

Hudenhud och skönhet

Hur får man till den där sommarfräscha huden då? Oavsett om det är sommar och man inte hunnit sola eller inte vill på grund av att det är skadligt med mycket UV-strålning finns det knep att ta till. Brun utan sol är ingen nyhet, men är fortfarande revolutionerande inom skönhetsvärlden. Skillnaden är att tekniker hos salonger och krämer och annat för privat bruk har förbättrats oerhört mycket de senaste åren. Solprodukterna ger en naturlig bränna, om man applicerar dem på rätt sätt så klart. I Expressen står det att man ska börja med att skrubba och tvätta huden ordentligt innan man använder brun utan sol. Torra partier ska mättas med fukt för att undvika fläckar. Det är bra att tona ut brun utan sol på armbågar, knän och hälar för att få ett naturligt resultat. Detta kan göras året om, så glöm den där vinterbleka huden och glid runt med gyllenbrun hud både på vintern och på sommaren!

Maten

Att äta rätt är bland det viktigaste för att känns sig sommarfräsch. Glöm tung och mastig mat, här är det fräscha och nytänkande rätter med mycket grönsaker som gäller. Det är både gott och nyttigt och din mage kommer hålla sig platt och fin i stället för att svullna upp som en ballong. Kostvetarstudenten Angelica Nylander tipsar om ett somrigt recept på sommarrullar, som faktiskt är perfekt att äta året om, läs mer om det här.