Only the good notes

Hur fungerar permanent fettfrysning?

Känner du dig lite plufsig och överviktig eller har du tränat som en galning för att få bort de där ridbyxlåren eller putmagen utan resultat? Med fettfrysning kan du skonsamt frysa bort det överflödiga fettet utan kirurgi och utan att behöva försöka punktträna förgäves. Fettfrysningen är dessutom permanent.

Fettfrysning eller coolsculpting innebär att lokala fettceller fryses ned med hjälp av en apparat. Med denna beprövade metod slipper ärr och jobbig återhämtning. Behandla din stuss, mage eller gäddhäng på överarmarna med fettfrysning och se fettcellerna försvinna.

fettfrysningFettfrysningsproceduren

Din huds övre fettlager har de enklaste fettcellerna för permanent fettfrysning. Dessa fettceller är känsliga för köld och kan därför lättare förstöras. Med en maskin tar man sig an dessa svårflörtade celler som vägrar försvinna med vanlig träning. Omgivande hud och celler slipper undan och kommer inte att påverkas av denna behandling. Behandlingen tar ca 1 timme och du ligger ned under tiden. Det gör inte ont men de första 10 minuterna kan du känna ett sug på det behandlade området som sedan övergår i en nedkylande känsla för att sedan avta helt. När behandlingen är klar går du hem som vanligt och du måste vanligtvis upprepa proceduren 3 gånger under ett år för att uppnå önskade resultat. Vid varje behandling brukar ca 20 % av fettet försvinna och det tar ca 2 veckor innan du ser skillnad. Som max kan du tappa ca 8 kg, beroende på hur mycket din kropp reagerar.

Att tänka på

Var noga med smörja in det behandlade området med en uppstramande kräm, speciellt om du tar bort mycket fett. Annars kan huden bli slapp just där och det kan också kännas estetiskt negativt. Bästa resultat får du om du samtidigt tränar regelbundet eller kanske kombinerar med någon annan behandling.

Tänk på att du kan få några övergående blåmärken efter behandlingen, men dessa försvinner snabbt.