Only the good notes

Förebygg rynkor och ålderstecken

Huden åldras förr eller senare, så är det och det går inte att undvika. Däremot kan du ta hand om och behandla din hud så att dessa ålderstecken som rynkor, fina linjer och torrhet inte uppkommer lika lätt.

Huden åldrar dels på grund av genetiska faktorer, något som är svårt att göra något åt. Men åldras också som effekt av hur vi lever, där kan du faktiskt göra något. Hälsa och livsstil blir allt viktigare om du vill ha en slät hud, men du kan också genom moderna skönhetsingrepp och metoder hjälpa naturen på vägen om du vill ta bort rynkor.

Är det möjligt att bromsa åldrandet?

Om man ska se till forskning och vad som bevisat sig vara mest effektiv för att bromsa åldrande är att vara fysisk aktiv, skriver Metro. Kosten är också viktig, om du äter en kost rik på antioxidanter kan du till viss del stoppa förlusten av celler. Se till att få i dig mycket vitamin A och B, eftersom dessa hjälper hudens funktion på så sätt att det motverkar inflammation, stimulerar utveckling av celler, påverkar det ämne som producerar kollagen i huden osv. 

Genomvägar till ung hud

Det handlar mycket om vad du ska undvika. I en artikel från MåBra tipsar man om att du ska minska på ditt sockerintag, välja alkoholfritt i större mån, sluta röka och snusa, tvätta bort smink noggrant varje kväll, inte klämma finnar eller porer, sminka dig sparsamt samt använda solskydd så fort du vistas i solsken.

Extra hud som döljer rynkor

Krämer och serum i all ära, men forskningen på att dölja rynkor måste framåt. Forskare på MIT och Harvard University har tagit fram ett slags andra hud som döljer ålderstecken och skydda huden. Det handlar om en kräm som läggs på huden.

”Lösningen bildar en form av elastisk film som användaren applicerar direkt på huden i två steg. Den torkar på huden inom bara några minuter och är lätt att ta bort”, skriver Expressen.