Only the good notes

Fixa snyggaste balklänningen

När man ska på bal eller något annat festligt event, är det viktigt att man är klädd rätt i en snygg klänning. Många beställer en från Kina för en billigare peng, men det är inte alltid det bästa. Det finns istället mer pålitliga företag och litar man inte på någon, får man göra klänningen själv.

2175249-group-of-teenage-friends-dressed-for-prom

Snart är det baltider och det är dags att köpa en vacker klänning som man fullkomligt strålar i under kvällen. Många lockas av att beställa lite billigare skräddarsydda klänningar från Kina, eller något annat land där prislappen är lite snällare. Men väljer man att göra det, får man vara beredd på att kanske inte få det man velat ha. På Sveriges Radio kan man läsa om en kvinna som beställt en balklänning och studentklänning till sin dotter från ett företag i Kina. När hon fick hem klänningarna gick de inte att ta på sig eftersom hålet för huvudet var för litet. Som om det inte vore nog beställde hon en klänning som skulle vara i transparent tyg och fick hem en i vitt. Hon varnar nu alla andra därute som känner sig lockade att köpa en klänning för 2 500 kronor istället för 8 000 kronor.

Gör klänningen själv

Det finns dock skandinaviska företag som säljer skräddarsydda balklänningar för bara några tusenlappar. Ett utav dessa är företaget Sofia Moore och SofiaMoore gallakjoler är dessutom oerhört snygga. För att hitta information och kanske få lite rabatt, kan man klicka sig in på företagets Facebook. Känner man att man inte vågar ta några som helst risker med att anlita någon som ska sy ens klänning, får man helt enkelt göra det själv. Det var precis vad Amanda från Karlstad gjorde. Och förutom att klänningen var hemmagjord, var den även miljövänlig och billig. Hon valde att använda sig av mycket återanvänt material. En del av klänningen kom till exempel från ett gammalt lakan. Överdelen gjorde hon, häftigt nog, av sönderklippta aluminiumburkar. Klänningen fick en totalsumma på 489 kronor. Läs mer.