Only the good notes

Att tvätta ansiktet på rätt sätt

I dag skriver vi om hudvård och huruvida det är skillnad på produkter för män och kvinnor, eftersom förpackningarna ofta ser så annorlunda ut. Vi skriver även om hur man tvättar ansiktet på rätt sätt, som är bra för hyn.

ansiktsmask spa skönhetI en artikel i Metro frågar sig skribenten om det finns skillnader mellan skönhetsprodukter för kvinnor och män, eller om det snarare är ett marknadsföringstrick – eftersom många produkter faktiskt marknadsförs med att de är speciellt anpassade för att passa män. Gärna i blått eller grått.

Men i artikeln kan vi läsa att det faktiskt inte är särskilt stora skillnader, kanske att mäns hud är lite tjockare och har större porer samt skäggväxt men det som är största skillnaden är givetvis de rådande idealen för vad som är okej och inte när det kommer till skönhet och hudvård för män.

Den bästa hudvården för ansiktet?

I en annan artikel i Expressen kan vi vidare fråga oss, hur tvättar vi ansiktet egentligen? Med varmvatten och tvål? Eller kanske med aromatiska lyxprodukter från decleor? För att få bästa effekt ska en vara varsam, den saken är klar. Ansiktvatten ska därefter appliceras med bomullstuss och sedan funkar ett serum bra för att ge en vitaminkick till ansiktet, denna går även att mixa med dag- och nattkräm. Avsluta kan man göra med en ögonkräm, huden under ögonen behöver extra fukt för den är tunnast på kroppen. Sedan finns det generella svar, som sunt förnuft också. Huden mår ju inte bättre av alkohol, lite sömn, lite vatten och lång tid i starkt solljus, men det har nog de flesta redan koll på.

Stegvis blir hudvårdsrutinen från artikeln såhär:

  1. Tvätta ansiktet
  2. Badda ansiktet med handduk
  3. Applicera ansiktsvatten
  4. Smörj in med ansiktskräm
  5. Avsluta med ögonkräm

Hudvård är väldigt intressant, kanske för att det inbegriper så himla mycket. I Gefle Dagblad kan vi läsa om en pilot som valde att omskola sig till att jobba med just hudvård. Från att ha flugit affärsmän i Algeriet till att arbeta som hudvårdskonsulten i Gävle alltså, det är skillnad. Men livet är fullt av mysterier och man vet aldrig vart det tar en – det är ju även det som på något sätt är tjusningen. Maria, som det handlar om i artikeln, säger vidare att hon lärt sig mer av åren som egenföretagare än vad hon gjorde som pilot, men att hon prioriterar familjen först, därefter jobbet.